Sabtu, 17 Disember 2011


Filem komedi seram tempatan terbaru yang bakal ditayangkan di pawagam pada 22 Disember ini, Suatu Malam Kubur Berasap terbitan Outloud Studio Sdn. Bhd. dijangka mendapat sambutan hangat daripada peminat filem.

Filem itu menampilkan beberapa peserta progran Raja Lawak iaitu Azrul, Along, Angah, Ismawira dan Faiz selain Zach Diamond, Ruminah Sidek, Accapan, Allahyarham Zami Ismail dan pelakon baru , Nurul Ain Nordin. Filem itu juga buat pertama kalinya menampilkan gabungan lakonan Along, Angah dan Azrul Raja Lawak di layar perak selain merupakan filem terakhir lakonan pelakon komedi tanah air, Allahyarham Zami Ismail.

Suatu Malam Kubur Berasap mengisahkan tiga sahabat yang tinggal di sebuah kampung iaitu Atan, Bun dan Pet diusik oleh hantu seorang perempuan dikenali sebagai Cempaka. Namun disebalik kekacauan itu, Cempaka sebenarnya ingin meminta pertolongan ketiga-tiga sahabat itu bagi membongkar punca kematiannya - KosmoSINOPIS SUATU MALAM KUBUR BERASAP

Bertempat di ‘Kampung Angan Tak Sudah’, filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’ ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung.

Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang bernama Lola. Sejak kedatangan Mie, pelbagai peristiwa pelik dan menakutkan berlaku. Mereka juga berkenalan dengan seorang gadis bernama Siti yang menjemput mereka ke kenduri rumahnya. Atan tertarik dengan keayuan Siti dan mula mahu mengenalinya. Mereka berempat ini juga sering diganggu oleh Hantu Cempaka.TRAILER SUATU MALAM KUBUR BERASAP

0 ulasan:

INFO TontonTV

Malaysia -
Click To Find Out More :
A step closer to your dreams
It's a great time to whizz off with an MPV
Most Wonder-ful Galaxy Series
Are you ready for the most thrilling undercover mission of your life?Tutup My NuffnangTolong Support GANG :)

TOP Referer